Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Optimizacija izboljšuje sodobno izobraževanje

Pri izobraževanju tehnološko osveščene generacije je raba vrhunskih orodij ključnega pomena.
people working at computers

Izobraževalne ustanove si nenehno prizadevajo pridobiti najboljše učence, dijake, študente. Seveda je izbira mladih pri bodočem izobraževanju odvisna tudi od ugleda šole ali univerze. Šolske ustanove pa si ugled lahko ustvarijo le z dobrimi programi in storitvami, ki jih lahko kakovostno nadgradijo z uvedbo nove tehnologije, na primer z načrtom digitalne preobrazbe. 

V okviru izobraževanja, digitalna transformacija vključuje postopek uvajanja rešitev za avtomatizacijo. To pomeni uporabo nove tehnologije za pospešitev procesov, ki računalnikom nalaga opravljanje nalog namesto osebja, ki svoj čas tako lažje nameni izobraževalnim nalogam. 

Odpira pa tudi vrata za nove načine izobraževanja in komunikacije s študenti. Da bi zadostili zahtevam digitalno pismene mlade generacije, je vpeljava novih orodij najmanj, kar izobraževalne ustanove lahko naredijo tako zase, kot za šolajoče se generacije. 

people being taught in a classroom

Eden od izzivov, s katerimi se soočajo izobraževalne ustanove, je postopek vpisa. Z uporabo orodij za digitalno preoblikovanje se ta postopek lahko zelo poenostavi. Vpis lahko študenti opravijo z le nekaj kliki na računalniku, namesto dolgotrajnega čakanja v vrsti, kar povzroča glavobole tudi zaposlenim.

Nova digitalna orodja prinašajo tudi številne druge priložnosti v procesu izobraževanja. Zdaj lahko spletne študijske platforme študentom, ki študirajo na daljavo ali v drugi državi, ponudijo možnost, da ostanejo ves čas v stiku s fakulteto, ne glede na to, ali
gre za študij in oddajo nalog ali za preprosto posodabljanje dokumentov z oddaljene lokacije. Zagotavljanje mobilnosti študentov je sestavni del spreminjajočih se procesov v izobraževanju, saj se vse več študentov odloča za študij zunaj doma.

Z načrtovanjem digitalne preobrazbe lahko izobraževalne ustanove znatno napredujejo. Tečaji usposabljanja za osebje prinašajo takojšnje učinke, ki bodo v korist tako študentom kot šolam, saj racionalizacija delovnih procesov vpliva tudi na zmanjšanje stroškov.  

S pomočjo tehnologije do zadovoljnih študentov

Študenti bodo veseli, če jim ponudite digitalne rešitve pri njihovem študiju.

 • people working at laptops in a library

  Bodite bolj ekološki

  Danes študenti vedno bolj spodbujajo izobraževalne ustanove, da so okolju prijazne. Pričakovati je, da bodo univerze zagotovile kar največ dokumentacije v digitalni obliki. "Gre za tako za stroške, kot za najboljše prakse, zato smo začeli iskati različne načine za izboljšanje naših postopkov dela, saj smo, podobno kot v mnogih drugih delih univerze, zelo papirnato intenzivna organizacija," je dejal Jay Lema, vodja IT na Pedagoški fakulteti univerze v Cambridgeu. Dodal je še, da so lahko v nekaj tednih po uvedbi novih sistemov, prihranke merili v tisočih dolarjev.

  Bodite bolj ekološki
  Bodite bolj ekološki

  Izobraževalne ustanove bodo v prihodnje porabile manj papirja.

 • adult students working in a classroom

  Standardizirajte sisteme

  Eden od največjih očitkov študentov je, da obstajajo različni sistemi za različne postopke, od prijave do oddaje projektov in nalog pri različnih predmetih. Poenotenje takšnih sistemov prinaša koristi tako študentom kot administratorjem, ki se jim ni več treba prilagajati različnim programom in standardom. Ko pa gre za redne revizije skladnosti, se poenotenje izkaže za izjemno pomembno, saj postopek znatno pospeši.

  Standardizirajte sisteme
  Standardizirajte sisteme

  Enotni sistemi bodo v korist tako študentom kot administratorjem.

 • group of adult students in a library

  Okrepite sodelovanje

  Za študente je najpomembnejša kakovost poučevanja, kar potrjuje raziskava revije The Times Higher Education Survey, ključ do zagotavljanja kakovosti pa je sodelovanje. To učiteljem omogoča, da sodelujejo pri več medsebojno povezanih in vključujočih tečajev za študente pa tudi povratne informacije študentom s pomočjo spletnih orodij. Študentom to prinaša kakovosten odnos z osebjem fakultete, ki je ključni dejavnik pri odločanju o oceni zadovoljstva študentov. Za univerze in visoke šole je pomembno, da imajo učitelji na voljo orodja, s katerimi lahko svoje delo opravljajo kar najbolje.

  Okrepite sodelovanje
  Okrepite sodelovanje

  Sodelovanje naredi učni proces privlačnejši in omogoča boljše povratne informacije.

man at his computer looking at a smartphone

Preoblikujte svoj poslovni model z digitalno preobrazbo

Pot do optimizacije je izziv, ki pa je večkrat nagrajen.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.