Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Optimizacija proizvodnje s pomočjo digitalnih rešitev

Za optimizacijo procesov, prihranek časa in stroškov v proizvodnji, so ključne digitalne rešitve.
one man showing another something on a computer screen

Sprejemanje novih tehnologij in orodij za večjo produktivnost in učinkovitost delovnih procesov je v proizvodni industriji že ustaljena praksa, ki pa običajno sega le do proizvodne linije, ne pa tudi do drugih ravni v panogi. Toda digitalna transformacija je za proizvodno panogo priložnost, ki je ne bi smeli zamuditi. 

S pametnim načrtovanjem digitalne preobrazbe lahko podjetja posodobijo svojo zaledno tehnologijo z namestitvijo potrebnih orodij. Ti pripomočki so v prvi vrsti namenjeni shranjevanju informacij in avtomatizaciji procesov, kar skrajšuje čas osebju, ki ure in ure porabi za vlaganje dokumentacije in vnašanje podatkov. 

Uvedba digitalnih rešitev delno razbremeni delavce, ki se lahko bolj posvetijo drugim nalogam, hkrati pa pripomore k zmanjševanju stroškov in večji konkurenčnosti na trgu. Digitalno podkrepljen vstop v prihodnost je tudi korak k nadaljnji rasti kateregakoli proizvajalca.

 

workman in hard hat working on a tablet

Ena od inovativnih digitalnih rešitev za dvig produktivnost na liniji izdelkov je
skladnost. Rešitev za upravljanje vsebin skrbi za spremljanje celotne dokumentacije podjetja, vezane na usposobljenost, potrdila in kvalifikacije. S tako zbranimi podatki se zmanjša tveganje za morebitno denarno kazen ali opomin zaradi neposodabljanja, ko gre za inšpekcijske preglede. Sistem namreč pravočasno pošlje obvestilo o rokih ali
iztekih veljavnosti potrdil. 

Nadzornikom v proizvodnih linijah zagotavlja enostavno sledenje najnovejšim predpisom in zakonom, kar povečuje gotovost, da so podatki v vsakem trenutku posodobljeni in da delo poteka v skladu z uradnimi smernicami in priporočili. To je le nekaj od načinov, s katerimi lahko orodja za digitalno preobrazbo proizvodnim podjetjem zagotovijo boljše pogoje za izboljšanje postopkov dela. 

Vpeljava digitalnih rešitev prinaša nižje stroške in posledično večji dobiček. Že po začetnem usposabljanju razumevanja uporabe novih orodij, se lahko čas za opravljanje določenih nalog zmanjša od nekaj ur do samo nekaj sekund. Bistveno pri tem pa je, da jih,namesto uslužbencev, opravlja tehnologija.

 

Hiter odziv na povpraševanje

Orodja za poslovno avtomatizacijo omogočajo hitro iskanje ustreznih informacij.

 • man surveying a workspace and holding a tablet

  Poenostavite dobavne verige

  Usklajevanje z dobavitelji in načrtovanje dobave surovih izdelkov je lahko zahteven vidik proizvodnje, vendar ga je mogoče olajšati. Ohranjanje nadzora nad dobavo, pogodbami in ključno dokumentacijo pomaga proizvajalcem pri kakovostnem vodenju proizvodnje in omogoča ustrezno komunikacijo z drugimi deležniki v podjetju. Z dobrim nadzorom proizvajalci tudi ohranjajo zavedanje o morebitnih težavah, ki bi se lahko pojavile zaradi zamud pri dobavi ali zaradi dostve problematičnih izdelkov, kar jim daje možnost pravočasno reagirati ali poiskati drugo možnost.

   Poenostavite dobavne verige
  Poenostavite dobavne verige

  Koordinacija z dobavitelji je v proizvodnji lahko lažja, kot se zdi.

 • close up of someone using a smartphone

  Pospešite razvoj izdelkov

  Zagotavljanje hitre komunikacije med oddelki je bistvenega pomena pri razvoju izdelkov. Postopek zahteva nenehno pregledovanje dokumentacije in predpisov, če v podjetju želijo, da se v proizvodnem obratu izpolnijo pričakovanja drugih oddelkov. Komuniciranje s pomočjo optimizacijskih rešitev s kolegi po vsem svetu in organizirana priprava dokumentacije lahko postopek zelo poenostavijo.

  Pospešite razvoj izdelkov
  Pospešite razvoj izdelkov

  Hitra komunikacija med oddelki je ključna za razvoj produktov.

 • woman manufacturing a product

  Znižajte obratovalne stroške

  Povečanje učinkovitosti in produktivnosti ima največji vpliv na stroške proizvodnje. V primeru večjega obsega proizvodnje, bodo stroški posameznega izdelka padali, stopnja dobička na izdelek pa bo rasla. Tudi vodstvo podjetja lahko prihrani na času, saj ga bo porabilo bistveno manj za administrativne naloge, kot so pregled predpisov in zakonodaje ali vlaganje dokumentacije.

  Znižajte obratovalne stroške
  Znižajte obratovalne stroške

  Z avtomatiziranimi sistemi lahko enostavno prihranite čas in denar.

close up of hands using a smartphone

Več kot Internet stvari

Panoge se s tehnologijo spreminjajo, internet stvari pa olajša procese.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.