Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Digitalno sodelovanje: pot do uspeha na globalni ravni

Timsko delo je sanjsko delo. Zmožnost digitalnega sodelovanja je osnova.
three men looking at a tablet

Ko se podjetja odločajo za načrtovanje digitalne preobrazbe, je pri tem glavni motiv dvig učinkovitosti in racionalizacija dejavnosti. V samem jedru načrta pa je način za izboljšanje in uskladitev sodelovanja v podjetjih, ki s pomočjo sodobnih tehnologij povečujejo produktivnost na najvišji ravni.

Številna orodja, kot so Rešitve za upravljanje vsebine v podjetju ( Enterprise Content Management) in Upravljanje z dokumenti ( Document Management Solutions), spodbujajo princip sodelovanja, česar resne organizacije ne bi smele spregledati.

Sodelovanje je koncept podjetij, ki združuje strokovnjake z različnih oddelkov ali uradov, pri skupnem osredotočanju na neko nalogo ali projekt. Pri postavljanju aktivnega modela sodelovanja bi morala podjetja razmisliti o vlogi digitalne optimizacije za učinkovito izvajanje tega koncepta. Dober načrt in izvedba sta lahko motivacija zaposlenih za izboljšanje rezultatov dela.

two hands pointing to a work document

Če fizična neprisotnost predstavlja težavo pri sodelovanju, lahko digitalna preobrazba prinese učinkovito rešitev. V skupnem spletnem delovnem prostoru lahko zaposleni komunicirajo prek platform za pošiljanje sporočil ali celo prek klepetalnic, ki različne člane ekipe spodbujajo, da se vključijo in predstavijo svoje misli, ideje in mnenja. Ne glede na to, kje je v realnem času posamezni član delovne ekipe (v drugi pisarni, oddelku ali celo v drugi državi), takšna orodja poenostavljajo skupno sodelovanje pri projektih in pripomorejo k zagotavljanju kar najboljših rezultatov.

Takšna oblika dela ima neposredne učinke za podjetja – delovna sila postane ustvarjalnejša, delo bolj učinkovito, posledično pa so nižji tudi stroški. Osebje je bolj motivirano pri delu na skupnih projektih in se počuti srečnejše, kar zlasti velja za mlajšo generacijo.

Odločitev za naložbo v krepitev sodelovanja je odločitev, ki vsakemu podjetju zagotavlja boljši donos. Kratkoročni in tudi dolgoročni rezultati pa spodbujajo vodstva podjetij, da začnejo razmišljati o načrtu digitalne preobrazbe. Pri tem ni nezanemarljivo, da bodo s pametno odločitvijo prehiteli konkurenco, preden bi se zgodilo obratno.

Sodelovanje spodbuja zaposlene

Glede na poročilo Work kar 97% strokovnjakov meni, da sodelovanje pri določeni nalogi dviguje produktivnost.

 • close up of hands typing on a laptop keyboard

  Ustvarite skupni delovni prostor

  Skupna delovna okolja olajšajo procese in krepijo integracijo, zlasti v podjetjih s pisarnami na različnih lokacijah, ki delajo na skupnem projektu. V takih primerih je najboljša rešitev uvedba ECM in sorodnih orodij za skupinsko delo, ki bodo poenotila delovanje celotne skupine in podjetju omogočila dosegati uspehe. 

  Ustvarite skupni delovni prostor
  Ustvarite skupni delovni prostor

  Razširite delovna okolja zunaj pisarne z ustvarjanjem skupnih digitalnih delovnih prostorov.

 • colleagues working on graphs

  Osebje naj bo prilagodljivo

  Ena izmed najbolj zanimivih ugotovitev 16 let trajajoče študije podjetja Idea Champions je, da le 3 odstotke delavcev dobi najboljše zamisli, medtem ko je v pisarni. Z uporabo orodij za skupinsko delo, lahko te ideje preprosto delite od koderkoli.

  Osebje naj bo prilagodljivo
  Osebje naj bo prilagodljivo

  Naj zaposleni opravljajo delo, pri katerem so najbolj kreativni.

 • two colleagues looking at a tablet together

  Nove člane ekipe vključujte hitreje

  Najboljši in najhitrejši način za spoznavanje novih poslovnih okolij in prilagajanje načinu dela je sodelovanje. Vključevanje novih sodelavcev v proces dela in sodelovanje s preostalim moštvom, je lahko eden od najboljših načinov, da se hitro vključijo v delo in enakovredno prispevajo k uspehu.

   Nove člane ekipe vključujte hitreje
  Nove člane ekipe vključujte hitreje

  Poskrbite za sprotno osvežitev osebja v ekipi.

close up of man holding a tablet with a graph on the screen

Avtomatizacija rešuje veliko težav v sodobnem poslovanju

Sodobno poslovno okolje z razvojem postaja vse bolj konkurenčno. Rešitve za optimizacijo so korak naprej.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.