Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Rešitve za optimizacijo dela javne uprave

Javna uprava naj za optimizacijo storitev uporabi orodja za avtomatizacijo.
press conference

Javna uprava pogosto zaostaja v prizadevanjih za posodobitev tehnoloških virov, vodilni se otepajo vlaganj, ker menijo, da bi bila premalo donosna. Z načrtovanjem digitalne preobrazbe se takšna miselnost spreminja in vse več je vladnih ustanov, kjer na vseh ravneh razmišljajo o uporabi novih virov.

Digitalna transformacija je proces povezovanja storitev in organizacij v novi tehnološki dobi z najnovejšimi orodji za pomoč pri racionalizaciji postopkov in zmanjšanju stroškov. Tehnologija ključnim javnim službam omogoča tudi izboljšano izkušnjo v zvezi s potrebami javnosti. Orodje, kot je Enterprise Content Management, je pri tem bistven del načrta za digitalizacijo.

Mnoge države, tudi manj razvite, se spogledujejo z mislijo, da bi svoje javne storitve prenesle na splet in preverile, kaj lahko s tem pridobijo. Tu se namreč rišejo rešitve pri sistemu upravljanja zapletenih javnih postopkov, ki so vezane na velike količine dokumentacije, ali pa se odpirajo nove priložnosti za povečanje preglednosti, v smislu enostavne dostopnosti do javnih dokumentov na spletu. Vse to je del načrtovanja digitalne transformacije.

close up of businessman surrounded by microphones

Ena od večjih stroškovnih postavk v javni upravi je delovna sila. Zato je ključno, da so zaposleni v javnem sektorju kar najbolj produktivni. Rešitve za optimizacijo dela  zagotavljajo, da bo izobraženo in visoko usposobljeno osebje lahko opravljalo kompleksne naloge, medtem ko bo tehnologija poskrbela za običajna dela, kot sta vnos ali shranjevanje podatkov. To bi pomenilo zmanjšanje stroškov pa tudi boljše storitve, kar je ključni cilj politikov, ki si s kakovostnimi storitvami državljanom prizadevajo ohraniti glasove volilcev.

Pri racionalizaciji delovnih procesov se vlade zgledujejo po zasebnih podjetjih, ki se prilagajajo novi tehnologiji. Medtem ko so se korporacije hitro odzvale na rabo novih orodij in virov za zmanjšanje stroškov in povečanje dobička, vlade zaostajajo zaradi nepripravljenosti. Javni pritisk za kakovostne storitve državljanom bi se moral okrepiti, spremembe so potrebne. Glede na  jasen in nedvoumen donos naložbe v digitalno preobrazbo v zasebnem sektorju, je čas, da tudi javna uprava preide v digitalni svet. Dolgoročno nižanje stroškov in izboljšanje javnih storitev pomeni trajnostni pristop v korist celotne družbe.

Avtomatizacija v javnem sektorju

Učinkovitost je ključni cilj pri javnih storitvah.

 • colleagues in a meeting

  Poenostavite urbanistične postopke

  Urbanistično načrtovanje ustvari ogromno dokumentacije. Rešitve za optimizacijo poslovanja omogočajo vladam, da zagotovijo centralno središče za celotno dokumentacijo in zainteresiranim državljanom poenostavijo iskanje datotek. Takšna avtomatizacija prihrani čas tudi uslužbencem, ki ne bodo več izgubljali časa z iskanjenjem dokumentov pri reševanju prošenj, temveč bodo v spletnem sistemu poiskali ustrezno dokumentacijo in državljane usmerili na pravo povezavo.

  Poenostavite urbanistične postopke
  Poenostavite urbanistične postopke

  Rešitve za optimizacijo omogočajo enotno središče za dokumentacijo vseh oddelkov za urbanizem.

 • businessman writing notes

  Izboljšan sistem socialnih prejemkov

  Za velik del prebivalstva je učinkovit sistem socialnih prejemkov tisto, kar lahko spremeni odločitev o tem, koga bodo volili na volitvah in odraža njihov pogled na aktualno vlado. Zagotovilo, da bo sistem tekel brez težav, je bistvenega pomena. Rešitev Enterprise Content Management lahko ključno vpliva na izboljšanje produktivnosti in preglednost postopkov. Celotna dokumentacija, zbrana v enoten sistem, omogoča uporabnikom in upravljalcem enak dostop do potrebnih informacij. 

  Izboljšan sistem socialnih prejemkov
  Izboljšan sistem socialnih prejemkov

  Rešitve za upravljanje vsebin (ECM) omogočajo dostop do dokumentacije o socialnih prejemkih.

 • businesswoman at a press conference

  Dostop do javnih evidenc

  Javnost od oblasti zahteva digitalni dostop do svojih podatkov. Vlade, ki ne uspejo držati koraka s pričakovanji javnosti, tvegajo ponižanje in neprijetna vprašanja glede preglednosti delovanja. Zagotavljanje vpogleda javnosti je pomemben vidik ocenjevanja dela vlade. Ljudje želijo imeti prost vpogled v svoje osebne podatke, kot tudi v druge javne zapise, kot so na primer zapiski s sestankov vlade in pravni dokumenti.

  Dostop do javnih evidenc
  Dostop do javnih evidenc

  Javnost zahteva vpogled v osebne in vladne podatke.

close up of businessman using tablet

Skrb za varnost podatkov

Za vsako vlado je varnost ključnega pomena. Zaščita podatkov in varnost informacij sta nujni.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.