Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Zakaj avtomatizirati finančne storitve?

Mobilnost, varnost in dostopnost so temeljni elementi finančnih storitev.
couple working at a laptop

Ponudniki finančnih storitev so med tistimi, ki se dobro zavedajo pomena zagotavljanja zanesljive in uporabnikom prijazne izkušnje. Da bi to zavedanje ohranili in nadgradili tudi v 21. stoletju, morajo podjetja v finančni panogi razmisliti o načrtu digitalne preobrazbe.

Digitalna transformacija predstavlja način prilagajanja novi tehnologiji, ki je na voljo zaradi razvoja v optimizaciji poslovanja. Ta vključuje uvajanje rešitev, kot je Upravljanje z vsebinami v podjetju (ECM), ki je osnova za racionalizacijo procesov in zagotavljanje učinkovitejše storitve. 

Uporabniki znajo ceniti dobro storitev, ko gre za njihov denar. Za podjetja je pomembno, da izpolnjujejo ali celo presegajo pričakovanja strank, pri čemer bo ta cilj lažje dosegljiv, če osebje posveti čas za iskanje možnosti za izboljšanje ponudbe in ne za opravljanje

administrativnih nalog. Avtomatizacija prinaša nekatere rešitve pri tem procesu – ena je izboljšanje notranje varnosti, druga pa je skladnost in zmožnost hitrejšega reševanja povpraševanja.

colleagues looking at a virtual graph

Podjetja v panogi finančnih storitev se zavedajo, kako pomembna je donosnost naložb, zato pričakujejo, da se bo vlaganje v proces digitalne preobrazbe tudi povrnilo. Rešitve za avtomatizacijo podjetjem omogočajo znižanje stroškov ob večji učinkovitosti in produktivnosti na delovnem mestu.

Delovni proces se poenostavi, papirna dokumentacija se odpravi, pri čemer sta zagotovljeni varnost in natančnost. Pri tovrstni dejavnosti je zelo pomemben varnostni vidik, ki je zagotovilo uporabnikom, da nihče, zunaj ali znotraj podjetja, nima dostopa do dragocenih zasebnih informacij.

Drugi temeljni dejavnik pri finančnih storitvah je pomen skladnosti in revizije. Tveganje globe in celo kazni zaradi nepopolne usposobljenosti administrativnih uslužbencev, vodjem povzroča prave nočne more. Tovrstne težave zlahka postanejo preteklost, saj optimizacijske rešitve shranjujejo vse podatke o osebju v sistemu in lahko samodejno obvestijo odgovorne o posodobitvi certifikatov in skladnosti s predpisi in zakonodajo.

Čedalje več podjetij v finančni panogi načrtuje naložbe v digitalno preobrazbo, kar je nujno, če ne želijo zaostajati pri izvajanju svoje dejavnosti v pričujočem, s tehnologijo podprtem času.  

Prednosti avtomatiziranih finančnih storitev

Prevzemite nadzor nad svojimi financami in podjetju omogočite pozitivne spremembe.

 • close up of handshake

  Izboljšajte poslovanje

  V finančnih storitvah je natančnost najpomembnejša. Ključno je, da imamo na voljo enoten sistem za vse zaposlene in finančne strokovnjake. Z dostopom do ustrezne dokumentacije z le nekaj kliki, orodja olajšajo delo vsem zaposlenim. Takšna osrednja referenčna točka je ključnega pomena za zagotovitev dobrega poslovanja podjetja, pozitiven vtis pa bo pustila tudi pri strankah.

  Izboljšajte poslovanje
  Izboljšajte poslovanje

  Enoten sistem za vse zaposlene v finančnem sektorju je temeljnega pomena.

 • close up of working on a calculator

  Revizija in zagotovitev skladnosti

  Industrija finančnih storitev je najverjetneje ena od najbolj reguliranih na svetu. Ko gre za revizije in skladnost, lahko to podjetjem v sektorju povzroči zaplete, zlasti pri občutljivi dokumentaciji. Družba Duff & Phelps je ugotovila, da 24 odstotkov vodilnih finančnih organizacij načrtuje, da bodo do leta 2023 namenile več kot 5 odstotkov prihodkov za zagotavljanje skladnosti. Kar 73 odstotkov jih je pripravljenih vlagati v orodja za upravljanje postopka. Rešitve za digitalno avtomatizacijo omogočajo enostavno shranjevanje in filtriranje dokumentov, kar pomeni, da jih je možno enostavno najti in vgraditi v postopek, ki zagotavlja skladnost s predpisi.

  Revizija in zagotovitev skladnosti
  Revizija in zagotovitev skladnosti

  Digitalne rešitve za avtomatizacijo omogočajo shranjevanje in filtriranje dokumentov, kar olajša iskanje.

 • two colleagues working on laptop

  Povezava v obstoječe sisteme

  Povezava s številnimi različnimi sistemi, ki so v uporabi v sektorju finančnih storitev, je bistvenega pomena. Najpomembnejše je, da je dokumentacija na voljo za uporabo v različnih sistemih in da jih lahko finančni strokovnjaki izkoristijo za zagotavljanje nove vrednosti za podjetje. Rešitve za digitalno preoblikovanje to omogočajo. Zasnovane so tako, da delujejo v povezavi z različnimi orodji, ki podjetjem v finančnem storitvenem sektorju dvigujejo učinkovitost in nižajo stroške, hkrati pa zagotavljajo najboljšo možno storitev za stranke.

  Povezava v obstoječe sisteme
  Povezava v obstoječe sisteme

  Povezava z drugimi, različnimi sistemi v finančnem sektorju je bistvenega pomena.

businessman holding a coffee and mobile phone

Zakaj tiskanje ostaja pomembno

Zagotovitev varnega načina tiskanja na poti je osnovna zahteva finančnih strokovnjakov.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.