Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Avtomatizacija računovodstva za vodenje financ

Avtomatizacija je pogoj za dobro upravljanje financ.
woman at laptop reading

Za učinkovito upravljanje financ in računovodstva je ključnega pomena dobra organiziranost dela. Toda strokovnjakom pogosto primanjkuje orodij, s katerimi bi si  pomagali pri optimizaciji delovnih nalog. Gre za rešitve, ki zagotavljajo, da je vsako plačilo izvedeno pravočasno, da imajo poslani računi in dokumenti možnost sledenja, vsak dokument, ki potuje skozi oddelke pa je dosegljiv z le nekaj kliki.

Cilj vsakega podjetja, ki si želi dvigniti produktivnost, je zmanjšanje časa, ki ga zaposleni v finančnem oddelku porabijo za administrativne naloge, kot so iskanje dokumentacije ali vnašanje podatkov. 

Z avtomatizacijo namreč ta opravila prevzame tehnologija, ki razbremeni delavce, hkrati pa daje priložnost za vpeljavo novih metod in načinov za povečanje produktivnosti. Avtomatizacija računovodskih sistemov prinaša inovativne rešitve tudi pri analizah tveganja pri odobritvi kreditov za stranke.

man working on a calculator

Finančni strokovnjaki so navdušeni nad dejstvom, da naložba v digitalno preobrazbo prinaša velik donos, saj znižuje stroške in prihrani čas. Avtomatizacija lahko vstopi v katerokoli podjetje – malo, srednje ali veliko.

Optimizacija delovnega procesa v finančnih oddelkih se začne pri zmanjšanju količine papirnatih dokumentov. V pisarnah z manj papirja bo manj zmede pri iskanju dokumentov, manj stroškov z nabavo papirja in več koristi za okolje. Z digitalno nadgradnjo računovodskih sistemov bodo kupi dokumentov postali preteklost, pomembne informacije pa zlahka dostopne v digitalnem okolju.

Digitalna transformacija v finančnih oddelkih

Odpravite dvome glede koristi, ki jih prinaša avtomatizacija v vašem finančnem oddelku.

 • two women working on a laptop

  Kako avtomatizacija znižuje stroške?

  Podjetja lahko zmanjšajo svoje dolgove tudi tako, da zagotovijo, da ne pride do zgrešenih ali zamujenih plačil. Zamudnim obrestim, ki nastanejo pri takšnih administrativnih napakah, se lahko izognejo z uporabo tehnologije. Nobena stranka se ne bo mogla izgovarjati za zamudo pri plačilu, saj samodejno izdajanje računov zagotavlja, da bo vsak račun prišel pravočasno. Ocenjevanje plačilnih tveganj za potencialne stranke je prav tako veliko bolj preprosto. Zmanjšanje tveganja zaradi neizpolnjenih plačil je najučinkovitejši način za zmanjšanje stroškov za katerokoli finančno skupino.

  Kako avtomatizacija znižuje stroške?
  Kako avtomatizacija znižuje stroške?

  Zagotovite si rešitev za avtomatizirano izdajanje računov in plačil.

 • writing in a notebook

  Kako avtomatizacija dviguje učinkovitost?

  Takšni sistemi pomenijo, da informacije potujejo s svetlobno hitrostjo. Obstajajo tudi rešitve za povezavo v sisteme za načrtovanje virov podjetja. V finančnih institucijah so morda te rešitve bolj dragocene kot kjerkoli drugje. Raziskava, ki jo je izvedel AIIM, ugotavlja, da so odločevalci v podjetjih izpostavili račune kot najboljši primer koristne integracije digitalnih sistemov. Z razvojem bolj tekoče komunikacije v celotnem delovnem procesu lahko rešitev popelje vaše podjetje na naslednjo raven.

  Kako avtomatizacija dviguje učinkovitost?
  Kako avtomatizacija dviguje učinkovitost?

  Ustvari jasne delovne tokove, prenese informacije ustreznemu osebju v oddelku in poenostavi procese.

 • man typing on a laptop

  Kako optimizacija povečuje rast?

  Povezovanje orodij za optimizacijo poslovanja z obstoječimi sistemi je ključnega pomena za rast, kar kažejo tudi raziskava finančnega bloga Xero, ki je ugotovil, da so podjetja z avtomatiziranimi računovodskimi sistemi s 33% večjo verjetnostjo napovedovala vsaj 10-odstotno rast. Optimizacija lahko pomaga tudi pri načrtovanju na strateški ravni. Ustvarjanje digitalnih obrazcev prek sistemov za upravljanje vsebin zagotavlja neprecenljive informacije za pripravo poročil ali priporočil za splošni računovodski načrt, ki ga je mogoče pripraviti za različna časovna obdobja ali geografska območja, ne glede na to, ali gre za regijo, državo ali globalni pregled.

  Kako optimizacija povečuje rast?
  Kako optimizacija povečuje rast?

  Dejstva kažejo, da imajo podjetja z optimiziranimi digitalnimi rešitvami večjo rast.

close up of log in screen

Zakaj bi podjetja morala nadzirati svoje omrežje?

Zagotavljanje digitalne varnosti, zlasti pri financah, je ključnega pomena.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.