Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Zakaj so pri nakupu pomembni skupni stroški lastništva tiskalnika

Optimizacija stroškov je ključnega pomena za poslovni uspeh. Preberite, kako je to mogoče doseči.
printer

Naraščajoči stroški na vseh področjih pritiskajo na vodje podjetij, da iščejo nove načine za zmanjšanje svojih izdatkov, zlasti pri naložbah v infrastrukturo, kot so tiskalniki. 

Ker se stroški vodenja učinkovitega podjetja neprestano višajo, je  povpraševanje po zanesljivi tehnologiji, ki lahko dolgoročno prispeva k prihrankom, še nikoli tako visoko. Zato postaja vse  pomembneje upoštevati skupne stroške lastništva tiskalnika.

Tradicionalni poslovni modeli so zastareli, saj se vedno več organizacij odloča za hibridna delovna okolja in prilagodljive ureditve. Te spremembe prinašajo tudi nove izzive na področju varnosti in produktivnosti, za rešitev katerih bodo podjetja potrebovala nove inovativne pristope. Če podjetje ostaja v zaostanku in zavrača priložnost za naložbe v pametnejšo tehnologijo, tvega, da bo izgubilo korak s konkurenti. Zato je ključnega pomena, da se odločite za naložbe v novo hibridno delovno tehnologijo, kot so tiskalne naprave, in upoštevate skupne stroške lastništva (TCO).

Kako izračunati skupne stroške lastništva tiskalnika 

Izraz TCO se nanaša na skupne stroške lastništva naprave. Ko gre za tiskalnike, to vključuje ne le začetne stroške nakupa strojne opreme, ampak tudi stroške, ki so potrebni za vzdrževanje delovanja naprave. Ti izdatki vključujejo porabo potrošnega materiala, kot so kartuše s črnilom ali toner, papir, porabo energije, vzdrževanje tiskalnika ter nadgradnje zaradi potreb uporabnikov. Poleg tega lahko TCO tiskalnika prinese dodano vrednost, če vključuje programsko opremo, ki poenostavi vašo produktivnost in optimizira vaše delovne procese.

Vaš tiskalnik je naložba, katere TCO je treba izračunati, da lahko natančno predvidite svoje prihodnje stroške. Zato nakupna cena sama po sebi ni dovolj, da bi kupcem ponudila realno sliko tako stroškov kot koristi, ki bodo spremljali njihov tiskalnik skozi celotno življenjsko dobo.

Stroški tiskalnika v domači pisarni

Pri izbiri stroškovno učinkovitega tiskalnika je cena eden od ključnih dejavnikov, ki ga morajo potencialni kupci upoštevati. Cene se lahko zelo razlikujejo glede na funkcionalnost naprave, zato bodo kupci morali skrbno oceniti svoje delovne potrebe in naloge, ki jih običajno izvajajo. Na primer, tiskalniki formata A3 bodo imeli višjo začetno ceno v primerjavi s tiskalniki formata A4, vendar bo ta investicija potrebna, če vaše delovne potrebe vključujejo tiskanje in kopiranje dokumentov velikega formata. 

Izbira prave vrste tiskalnika bo odvisna tudi od dinamike vaše domače pisarne, ne glede na to, ali gre za hibridno delovno okolje ali tradicionalno pisarniško okolje. Delavci, ki opravljajo delo na daljavo, bodo morda bolj zadovoljni s kompaktnim tiskalnikom formata A4, saj je zaradi  manjše velikosti strošek lastništva običajno bolj ugoden. Lastniki podjetij, ki delujejo v odprtem pisarniškem okolju, bodo imeli večjo fleksibilnost glede velikosti naprave in bodo morda imeli koristi od ekonomije obsega, če tiskajo velike količine dokumentov in morda raje izbrali večopravilne naprave forma A3.

Optimizacija naložb v tiskanje

Poleg začetne nakupne cene so ključen del skupnih stroškov lastništva tiskalnika vsakodnevni stroški tiskanja. Ti operativni stroški vključujejo potrošni material, potreben za delovanje vaše naprave, kot so tonerji in papir. Zato je pomembno izbrati tiskalnik, ki obljublja visoko učinkovitost pri porabi potrošnega materiala.

Poleg tega je potrebno razmisliti tudi o vzdrževanju in morebitnih popravilih, ki jih bo vaša naprava potrebovala v svoji življenjski dobi. Za zmanjšanje potrebe po obiskih serviserja je priporočljivo izbrati naprave s preverjeno dolgo življenjsko dobo. Tiskalniki, ki imajo manj gibljivih delov, so zagotovilo, da bodo popravila redkejša in enostavno rešljiva. Manj vzdrževanja in popravil tiskalnika pomeni manj motenj, kar pozitivno vpliva na produktivnost in skupne stroške lastništva (TCO).

Poraba energije vaše naprave je še en manj prepoznan dejavnik, ki ga je treba upoštevati. Na primer, Kyocerini ECOSYS tiskalniki zagotavljajo podjetjem visokokakovostno tiskanje z nižjo porabo energije in manjšim ogljičnim odtisom.

Programska oprema za tiskanje

Tiskalnik z ugodnim skupnim stroškom lastništva (TCO) vključuje tudi  programske rešitve za tiskanje, ki vam omogočajo boljši nadzor nad stroški tiskanja in izboljšanje varnosti vaših naprav.

Na primer, rešitve, kot je MyQ, dajejo uporabnikom večjo moč nad njihovimi tiskalnimi opravili. To omogoča manj nepotrebnih izpisov dokumentov s pomočjo sistema Follow Me, ki omogoča izpis šele potem, ko se uporabnik na napravi prijavi. S to programsko opremo lahko lastniki preprečijo, da bi pomembni dokumenti ostajali na odlagalnih policah tiskalnika, s čimer zmanjšajo porabo energije in nepotrebno porabo papirja ter črnila. Poleg tega pa preprečujejo tudi morebitno razkritje zaupnih podatkov nepooblaščenim osebam.

Kako zmanjšati TCO svojega tiskalnika?

Če si želite zmanjšati skupne stroške lastništva (TCO) vaše tiskalniške naprave, je ključna rešitev v zanesljivi tehnologiji, ki zagotavlja, da so vam naprave na voljo in delujejo optimalno. Robustne naprave Kyocera združujejo visoko kakovost izpisa z energetsko učinkovitostjo,  krati pa vam omogočajo pametno delo in dolgoročno znižanje stroškov, tudi s pomočjo programske opreme za tiskanje. Če ste pripravljeni na stroškovno učinkovito dokumentno rešitev, ki se brez težav integrira v vaše obstoječe delovne procese, so naprave Kyocera prava izbira.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.