Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Kyoto Prize 2023 v Oxfordu

Predstavitev laureatov v Oxfordu
8. 05. 23

Vabimo vas, da se udeležite letošnje predstavitve laureatov, ki jo 9. in 10. maja v Oxfordu gosti Blavatnik School of Government v partnerstvu z Inamori Foundation. Fundacija Inamori z nagrado Kyoto Prize vsako leto nagrajuje posameznike, ki so se izkazali z izjemnimi dosežki na področjih naprednih tehnologij, temeljnih znanstvenih disciplin ter umetnosti in filozofije. Nagrade vsako leto novembra podelijo v Kyotu, na Japonskem, maja pa pripravijo skupno predstavitev v Oxfordu.

Letos bodo gostili dr. Carverja Meada, enega od očetov sodobnega računalništva, pionirja elektronskega inženiringa, katerega delo na VLSI sistemih je prineslo revolucije v svet tehnologije računalniškega oblikovanja; dr. Bryana T. Grenfella, pionirja na področju biologije populacij, ki razkriva mehanizme okužbe z virusi, ki so usmerjali nadzor nad nalezljivimi boleznimi; in dr. Zakirja Hussaina, glasbeno ikono, katere inovacije s tradicionalno indijsko tablo so pridobile svetovno spoštovanje.

Nagrajenci bodo v naslednjih dneh predstavili svoje delo, bodisi na spletu ali v živo, predstavitev pa bo javno dostopna na spletu. Panel je edinstven element Oxfordskih dogodkov, ki združuje tri nagrajence in raziskuje teme inovativnosti, sodelovanja in vodenja.

Na spodnjih povezavah se lahko registrirate za javna predavanja in panelno razpravo:

Epidemiološka in evolucijska dinamika patogenov v času in prostoru s strani biologa populacij Bryana T. Grenfella (Kyoto nagrajenec 2022 na
področju temeljnih znanosti).

Osebna pot skozi informacijsko revolucijo
inženirja in aplikativnega fizika Carverja Meada (Kyoto nagrajenec 2022 na področju naprednih tehnologij).

Predavanje in nastop virtuoza na tabli Zakirja
Hussaina (Kyoto nagrajenec 2022 na področju umetnosti in filozofije).

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.