Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Kyocerini proizvodni obrati temeljijo na obnovljivih virih energije

Podjetje je že aprila 2023 uspešno doseglo 100-odstotno preskrbo z obnovljivo energijo na dveh ključnih proizvodnih lokacijah za multifunkcijske naprave in tiskalnike.
29. 09. 23

Predsednik korporacije KYOCERA Document Solutions Inc., Hironori Ando, je oznanil, da je podjetje že aprila 2023 uspešno doseglo 100-odstotno preskrbo z obnovljivo energijo na dveh ključnih proizvodnih lokacijah za multifunkcijske naprave in tiskalnike. Omenjena obrata se nahajata v Vietnamu in na Kitajskem.

KYOCERA Document Technology Vietnam Company Co., Ltd. deluje kot večnamenski center, ki združuje funkcije raziskav in razvoja s proizvodnjo multifunkcijskih naprav in tiskalnikov. Nasprotno pa KYOCERA Document Technology (Dongguan) Co., Ltd. služi kot proizvodna baza za  multifunkcijske naprave, tiskalnike ter bobne OPC*.

S prehodom na izključno obnovljive vire električne energije na teh dveh
lokacijah je Kyocera opustila vse prejšnje vire električne energije in jih
zamenjala z energijo, ki jo proizvajajo v obratih, certificiranih za okoljsko
trajnost**. To je organizaciji omogočilo pridobivanje celotne potrebne energije iz obnovljivih virov.

 Poleg tega si Kyocera Document Solutions prizadeva doseči 100-odstotno uporabo obnovljive energije v vseh svojih proizvodnih obratih. To nameravajo doseči z uporabo kombinacije energetsko varčnih proizvodnih naprav, namestitvami obnovljivih virov energije ter postavitvijo sončnih elektrarn na vseh drugih proizvodnih lokacijah, vključno s tistimi na  Japonskem.

Za spodbujanje lastne proizvodnje zelene energije nameravajo postopoma širiti zmogljivosti za proizvodnjo sončne energije. Posledično se pričakuje, da bodo vsi proizvodni obrati do leta 2026 lahko zagotavljali približno 8,5 gigavatov električne energije na leto.  

»Naše podjetje si je zastavilo dolgoročne okoljske cilje na podlagi ciljev
Pariškega sporazuma, ki postavlja mednarodni okvir za boj proti globalnemu segrevanju. Eden od teh ciljev je doseči 100-odstotno obnovljivo energijo na vseh lokacijah Skupine do leta 2030 z izvajanjem konkretnih ukrepov, kot sta namestitev naprav za proizvodnjo sončne energije in pridobitev okoljskih certifikatov,« je izjavil predsednik Ando in dodal: «Da bi prispevali k napredku in razvoju človeštva in družbe, bomo še naprej podpirali trajnostni razvoj podjetij naših strank, tako da bomo pobudo LIVING TOGETHER opredelili kot os vseh korporativnih dejavnosti v Kyoceri.«

 * Organic Photo Conductor

**Certifikati I-REC (Mednarodni certifikati za obnovljivo energijo), Certifikati TIGR (Svetovni certifikati za obnovljivo energijo)

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.