Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Kyocera TASKalfa Pro 15000c je prejela prestižno nagrado EDP

21. 12. 20

Ljubljana, 21. 12. 2020 - Kyocera Document Solutions Inc., eno od vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je s ponosom sprejela prestižno nagrado združenja European Digital Press (EDP) za svojo najnovejšo napravo za produkcijski tisk TASKalfa Pro 15000c. Letošnje nagrade EDP 2020, ki jih združenje podeljuje že 14 let, so bile podeljene v spletni predstavitvi skupno 29 zmagovalcem.

Nagrade EDP so edina evropska tehnološka ocena v panogi. Predstavlja odprt natečaj za vse izdelke, ki so bili napovedani in v tekočem letu predstavljeni na trgu. Zmagovalce izbere strokovna komisija (tehnični odbor EDP), ki predlagane izdelke oceni glede na merila, kot so na primer inovativnost, kakovost, zmogljivost in stroški. Zaradi strogih meril ni dovoljeno javno glasovanje, saj so ocenjevalna merila tehnične narave in ne temeljijo na priljubljenosti. Na ta način EDP zagotavlja, da so prepoznani dosežki proizvajalcev pri razvoju novih tehnologij.

Kyocera je za svojo inkjet produkcijsko napravo TASKalfa Pro 15000c v kategoriji naprav s 500.000 izpisov A4 na mesec prejela nagrado Best Colour SRA3. Marcel Ebbenhorst, vodja produkcijskega tiska pri podjetju Kyocera Document Solutions Europe BV, je ob tem dejal: »To je izjemen dosežek za našo novo produkcijsko tiskarsko napravo, zlasti ker smo novi ponudnik v tej panogi in ker nam je priznanje podelila skupina strokovnjakov iz panoge založništva. Nagrada nam daje potrditev, da smo s to inkjet napravo na pravi poti tehnoloških inovacij.«

 

29 ponosnih zmagovalcev

Letos je bilo skupno 29 zmagovalcev, prejemnikov nagrad EDP. Nagrajeni so bili izdelki v petih glavnih kategorijah: programska oprema/strojna oprema, tisk (veliki in široki formati ter komercialni), industrijske rešitve, zaključna dela in potrošni material.

»Za vse nas je bilo zelo zahtevno leto,« je dejal podpredsednik EDP Peter Ollén, ki je v imenu predsednika EDP Klausa Petra Nicolaya na spletnem dogodku pozdravil zmagovalce. »Zaradi omejitev v zvezi s Covid-19, letos natečaja ni bilo enostavno izpeljati. Zahvaljujem se žiriji in njihovemu strokovnemu delu ter seveda vsem udeležencem, ki zaupajo našemu strokovnemu znanju.«

Letošnji tehnični odbor so sestavljali: predsednik in glavni urednik Herman Hartman, SignPro Benelux, Mike Horsten, svetovalec pri TEXSMART.NL in Igor Terentjev, založnik Publish Russia - vsi pod vodstvom predsednika EDP Klausa-Petra Nicolaya, založnika in glavnega urednika revije Druckmarkt v Nemčiji in Švici.

Izdelke, ki se potegujejo za nagrade EDP ocenjujejo na več načinov. Pomembno je, da ni samo naprava ali programska oprema tista, ki je vredna pozornosti, temveč tudi vpliv izdelka na ljudi in uporabnike. Učinek, ki so ga pustile tehnološke inovacije na trgu, zaradi tehnologije same in nadaljne uporabe in integracije v izdelkih, je postal pomemben dejavnik nagrad 2020.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.