Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Kyocera s certifikatom ISO 27001 dokazuje zavezanost varovanju podatkov in obvladovanju tveganj

14. 04. 20

Ljubljana, 15. 04. 2020 – Kyocera Document Solutions Inc., eno od vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, sporoča, da je ponovno prejelo certifikat ISO 27001, s katerim dokazuje svojo zavezanost najvišjim standardom upravljanja informacijske varnosti na vseh področjih poslovnega delovanja.

Tokrat je ISO 27001 Kyoceri podelila organizacija DAS Certification. Mednarodni standard zagotavlja, da je podjetje vzpostavilo okvir poslovnih in IT procesov, ki omogoča prepoznati,  upravljati in aktivno zmanjševati varnostna tveganja.

Za pridobitev certificiranja morajo organizacije vzdrževati strog sistem upravljanja informacijske varnosti (ISMS), ki ustreza 114 različnim zahtevam, vključno z notranjimi revizijami, nenehnim izpopolnjevanjem ter korektivnimi in preventivnimi ukrepi. To je edini standard za sisteme upravljanja informacijske varnosti, ki ga je mogoče neodvisno certificirati in zajema tako zaposlene, procese in tudi tehnologijo.

Andrie Muchtar, pooblaščena oseba za varstvo podatkov v podjetju Kyocera Document Solutions Europe, je izjavil: »Uspešno prestana zadnja revizija je pomemben mejnik za podjetje. Našim obstoječim in bodočim strankam ter drugim zainteresiranim stranem daje dodatno zagotovilo, da skrbimo za njihove podatke. Akreditacija je ključni razlog, da smo uspeli pridobiti visoko stopnjo zaupanja pri naših partnerjih. Lahko so prepričani, da so vsi podatki, ki jih obdelujemo, zaščiteni po najvišjih možnih standardih.«

Strožji regulativni režim, ki ga je uvedel GDPR, je zaostril organizacijsko osredotočenost na pomen varnosti podatkov in obvladovanja tveganj. Ko se na naslovnicah medijev pojavijo naslovi o kršitvah varovanja korporativnih podatkov, so potencialna tveganja za podjetja, ki ne zavarujejo svojih podatkov, pomembna. Vodstva podjetij se tega vedno bolj zavedajo. Raziskave kažejo, da 52% podjetij po vsej Evropi zdaj informacijsko varnost obravnava kot glavno prednostno nalogo.

»V trenutnem varnostno informacijskem okolju so certifikati, kot je ISO 27001, pomembnejši kot kdaj koli prej. Ko organizacija izpolni standard, ga je prav tako pomembno vzdrževati. Podjetja, ki lahko dokažejo, da nenehno dosegajo najvišje mednarodno priznane standarde, bodo v prednosti,« je dodal Muchtar.

Potrditev varnostnih referenc družbe Kyocera sledi novici, da je IDC v svoji raziskavi IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 - Vendor Assessment, prepoznal korporacijo kot "glavnega igralca" na trgu varnostnih rešitev in storitev.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.