Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Kyocera je prejela nagrado WorldStar 2023

WorldStar Global Packaging Awards 2023
15. 02. 23
Inkjet produkcijski tiskalnik Kyocera TASKalfa

Z nagrado, ki jo je prejela s strani organizacije World Packaging Organization (WPO), Kyocera potrjuje svojo zavezanost k  trajnostnemu razvoju svojih izdelkov in prizadevanjem k ohranitvi okolja.

Kyocera Document Solutions Europe je s ponosom oznanila priznanje, ki ga je prejela na podelitvi nagrad WorldStar Global Packaging Awards 2023 za svojo inovativno rešitev za pošiljanje enot za dovajanje črnila.

 Priznanje, ki ga podeljuje Svetovna organizacija za embalažo (World Packaging Organization (WPO)), je največja in najprestižnejša svetovna nagrada za embalažo v industriji. Vsako leto WPO razišče in prepozna najboljše med najboljšimi na področju inovacij pakiranja z vsega sveta. Kyocera je ponosna, da je del te cenjene skupine organizacij.

 Kyocera že več kot 20 let razvija tiskalnike in večfunkcijske naprave s sestavnimi deli z dolgo življenjsko dobo in malo odpadki, kar zmanjšuje število potrošnih delov, ki se kasneje zavržejo. Prav tako strankam dobavlja orodja, ki jim omogočajo delo z izjemno kakovostjo, hkrati pa zmanjšujejo vpliv na okolje. Ta zavezanost k trajnosti zajema tudi embalažo, kjer večinoma uporabljajo kalupe iz papirne kaše in valovite plošče iz recikliranega papirja. Plastike tako praktično več ne uporabljajo.

 Ključ do okolju prijazne embalaže je čim bolj kompaktna izdelava. Pri izdelavi embalaže za visoko zmogljive enote za dovajanje črnila –  periferne enote za komercialne brizgalne tiskalnike, se je Kyocera soočila z izzivom namestitve povezanih elementov v embalažno škatlo. Ob tem je morala upoštevati, da so komponente različnih oblik in izdelane iz različnih materialov. Med njimi so tudi komponente v obliki črke L in dolge cevi, ki jih ni mogoče upogniti. 

Po obsežnih raziskavah in razvoju rešitve je Kyocera razvila nov način
pakiranja, pri katerem so povezani elementi shranjeni v oblazinjenem paketu, v katerem je zapakirana že tudi sama enota, tako da se zaradi povezanih elementov velikost paketa ne poveča. Posledično se je število slojev v transportnem zabojniku zmanjšalo s treh na dva, kar je izboljšalo učinkovitost pošiljanja za 50 % in odpravilo potrebo po pakirnih škatlah za povezane komponente. Količina embalaže se je tako zmanjšala za 30 %. 

»Priznanje WorldStar je velika čast za celotno organizacijo in je dokaz vrednosti, ki jo pri Kyoceri pripisujemo trajnosti,« pravi Takuya Marubayashi, predsednik Kyocera Document Solutions Europe. »Trajnost pomeni narediti več z manj in ravnati odgovorno. To smo dosegli z našo nagrajeno embalažo. To je še en primer, kako vedno ostajamo zvesti eni od Kyocerinih temeljnih filozofij: Kako, kot človek, ravnati prav.«  Podelitev plaket s priznanjem WorldStar bo potekala na sejmu Interpack 6. maja 2023 v Düsseldorfu v Nemčiji.

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.