Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

KYOCERA je predstavila FOREARTH, Inkjet tiskalnik na tekstil

Tiskalnik FOREARTH so zasnovali tako, da pri tiskanju blaga skoraj v celoti odpravi porabo vode.
12. 05. 23

Korporacija KYOCERA je predstavila novi tiskalnik FOREARTH, ki so ga zasnovali tako, da pri tiskanju blaga skoraj v celoti odpravi porabo vode, s čimer prispeva k zmanjšanju vpliva modne industrije na okolje. Pričakovanja so velika, saj tiskalnik prinaša tehnologijo, ki bo izdatno prispevala k odpravi onesnaževanja vode, povezanega s tiskanjem, ki je že dolgo problem v tekstilni in oblačilni industriji.

 Ozadje razvoja

Tradicionalno analogno tiskanje na tekstil porabi veliko vode, zlasti v  postopkih pranja in obdelave s paro. Onesnaženje odpadnih voda zaradi tiskanja na tkanine pa je dolgotrajna težava po vsem svetu. Poleg tega so odpadki, ki nastanejo zaradi množičnega odlaganja ponošenih ali drugače zavrženih oblačil, tudi okoljska skrb, tekstilna in oblačilna industrija pa sta pod pritiskom, da nemudoma ukrepata za ublažitev tega problema. Kyocera je razvila novi brizgalni tekstilni tiskalnik FOREARTH, ki združuje patentirane brizgalne tiskalnike ter črnilo in tehnologijo za tiskanje, in tako prispeva k reševanju okoljskih problemov povezanih z barvanjem tekstila.

 Glavne lastnosti vključujejo:

Koncept tiskanja brez vode - dramatično zmanjša porabo vode pri tiskanju na tekstil.

Svoboda ustvarjanja – patentirano pigmentno črnilo omogoča na otip mehke natise in visoko obstojnost na številnih vrstah tkanin.

Tiskanje na katerikoli lokaciji - tiskanje na tekstil ni več odvisno od vodnih virov. Podjetja lahko optimizirano načrtujejo tako količino proizvodnje kot tudi izberejo optimalno lokacijo proizvodnje in tako prihranijo 
pri zmanjšanju logističnih stroškov, časa in presežnih zalog.

Tiskanje brez vode

Na splošno se pri tiskanju na tekstil uporablja barvno črnilo*1 , ki zahteva veliko količino vode za postopke obdelave, kot sta parjenje in pranje.
FOREARTH je tiskalni sistem »vse v enem«, ki uporablja novo edinstveno
pigmentno črnilo*2, tekočino za predhodno obdelavo in sredstvo za
končno obdelavo, ki se nenehno v istem zaporedju odvajajo iz glave brizgalnih tiskalnikov. Ta sistem odpravlja predhodne in naknadne postopke, k i so potrebni za običajno barvno tiskanje, in zmanjša porabo vode pri tiskanju na tekstil za 99 %*3. Poleg tega nova rešitev za tiskanje prispeva k zmanjšanju porabe energije in emisij CO2, saj ne potrebuje opreme, ki se uporablja za postopke predhodne in naknadne obdelave tiskanja na tekstil.

 *1 Barvno črnilo: barvilo s finimi delci barve, raztopljenimi v vodi, ki se potiska z impregnacijo blaga z barvo.

*2 Pigmentno črnilo: Barva z velikimi delci barve, ki se ne topijo v vodi,
ki se odtisne tako, da se prilepi na površino tekstila.

*3 Na podlagi raziskave KYOCERA (2022).

 Svoboda ustvarjanja

Običajni digitalni tisk z barvilom zahteva različne vrste barvil za različne
tkanine iz različnih vlaken. FOREARTH rešuje tipične težave pigmentnega
tiskanja, kot so slabši razvoj barv, obstojnost in trd občutek na otip, z uporabo Kyocerine edinstvene tehnologije črnila in znanja v novem sistemu tiskanja »vse v enem«. FOREARTH omogoča zelo natančno in podrobno tiskanje na različne tkanine, od bombaža, svile in poliestra do najlona in mešanih tkanin na eni sami napravi za tiskanje. Tiskanje je  prilagojeno tudi širokemu spektru kategorij, od ženske mode in športnih oblačil do oblačil za dojenčke in hišnega tekstila.

 Lokacija ni več pomembna

Tradicionalne tovarne za barvanje tekstila delujejo na območjih z bogatimi vodnimi viri, saj se v procesu tiskanja porabi velika količina vode. Po drugi strani pa FOREARTH potrebuje le majhno količino vode za tiskanje, tako da proizvodnja ni več vezana na lokacijo. Obrati za tiskanje na tekstil so sedaj lahko nameščeni na primernejših območjih blizu potrošnikov, kjer so stroški bistveno nižji. Poleg tega preprost dvostopenjski sistem tiskanja in sušenja FOREARTH drastično skrajša število korakov od načrtovanja do proizvodnje. Kot rezultat te poenostavljene obdelave FOREARTH podpira optimizirano proizvodnjo in tiskanje majhnih serij in skrajša čas dostave, kar pomaga zmanjšati logistične stroške in presežne zaloge. Poleg tega FOREARTH za svoje delovanje potrebuje malo prostora v primerjavi z običajnim tiskanjem na tekstil, ki zahteva veliko več procesov tiskanja z ločeno opremo, kot lahko vidite na spodnji sliki.

Več informacij dobite na spletni strani: FOREARTH.

Sejem ITMA 2023

Kyocera bo prvič zunaj Japonske predstavila FOREARTH na sejmu ITMA 2023, največji svetovni mednarodni razstavi opreme za tekstilno in oblačilno tehnologijo, ki bo potekala od 8. do 14. junija v Milanu v Italiji.

Kyocero boste našli v hali 7 na stojnici E301. Poseben dogodek za medije bo 8. junija ob 14. uri (CET) v sobi GAMMA 5 v drugem nadstropju sejmišča Fiera Milano. 

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.