Zamenjaj jezik
Zamenjaj državo

Začel se je raziskovalni program Economist Impact, ki ga sponzorira Kyocera Document Solutions

31. 01. 24

Kyocera Document Solutions Europe, B.V., eden izmed vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, z veseljem najavlja predstavitev novega globalnega poročila z naslovom Green Edge, ki ga je pripravil Economist Impact. Raziskovalni program, ki ga sponzorira Kyocera Document Solutions, preučuje dejavnike, ki vplivajo na sprejemanje okoljskih pobud in analizira pripravljenost ter prizadevanja podjetij za sprejemanje zelenih veščin*.

Podnebni ukrepi v mestih so ključni za doseganje ambicioznih ciljev
ničelnih neto emisij, pri čemer bo uspeh odvisen od spretnosti in znanja
vpletenih. Kyocera se zaveda nujnosti teh vprašanj, saj se že več kot 30 let
zavzema za razvoj okolju prijaznih izdelkov z dolgo življenjsko dobo.

S pomočjo ugotovitev iz tega raziskovalnega programa, ki osvetljujejo, kaj
predstavljajo zelene veščine in katere ukrepe je treba sprejeti v podjetjih, da bi prispevala k trajnostni družbi v prihodnosti.

Na podlagi obsežnega pregleda literature, intervjujev s strokovnjaki in
globalne raziskave 300 vodilnih delavcev v šestih mestih – Berlinu, Londonu, New Yorku, Singapurju, Sydneyju in Tokiu – so identificirali nabor spretnosti, ki so ključne za trajnostni razvoj. Poročilo Green Edge se osredotoča na raziskovanje zelenih veščin v urbanih okoljih na podlagi treh stebrov: okoljske ozaveščenosti, vodenja in obvez zaposlenih.

Rezultati nove raziskave Economist Impact kažejo, da le manjši delež (2,7
%) vodilnih delavcev v največjih svetovnih poslovnih središčih – Berlinu,
Londonu, New Yorku, Singapurju, Sydneyju in Tokiu – verjame, da imajo njihove organizacije zadostno raven zelenih znanj in spretnosti. Kljub temu pa skoraj vsi anketirani (95,7 %) pričakujejo, da bodo zelene spretnosti v naslednjih petih letih postale najpomembnejša spretnost zaposlenih.

Raziskave nakazujejo, da se bo svetovno pomanjkanje delavcev, potrebnih za zeleni prehod, do leta 2030 povečalo na sedem milijonov**, če se ta
pomanjkljivost ne bo odpravila, kar bo otežilo pot do doseganja ciljev
trajnostnega razvoja podjetij.

Več o poročilu si lahko preberete na povezavi: https://impact.economist.com/sustainability/project/a-green-edge.


Kot partner, ki je blizu strankam, bomo s celovitimi predlogi rešitev še
naprej podpirali trajnostni razvoj podjetij in družbe.

* Zelene veščine: znanje, sposobnosti, vrednote in odnosi za podporo
trajnostnemu in z viri učinkovitemu poslovanju, ko se podjetja  osredotočajo na zmanjšanje svojega ogljičnega odtisa.

** Vir: https://www.bcg.com/publications/2023/will-a-green-skills-gap-put-climate-goals-at-risk

woman bike

Uspeh bo odvisen od znanja in sposobnosti delovne sile.”

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe 
Kyocera Document Solutions  Europe je del skupine podjetij Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega svetovnega ponudnika celovitih dokumentnih rešitev s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj podjetja vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter doseganje večje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo empatičnega partnerstva je cilj podjetja pomagati organizacijam uporabiti znanje za spodbujanje sprememb. 

Kyocera Document Solutions
Inc. je del skupine podjetij Kyocera Corporation (Kyocera), vodilnega
dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, polprevodniških paketov, elektronskih naprav, pametnih energetskih sistemov, tiskalnikov, kopirnih strojev in mobilnih telefonov. V fiskalnem letu, ki se je končalo 31. marca 2023, so konsolidirani prihodki od prodaje skupine Kyocera znašali 2 bilijona jenov (približno 15,1 milijarde USD). Kyocera je uvrščena na 672. mesto na lestvici revije Forbes za leto 2023 "Global 2000" največjih javnih podjetij na svetu, The Wall Street Journal pa jo je uvrstil med "100 najbolj trajnostno upravljanih podjetij na svetu".

Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si. 

Piškotki in vaša zasebnost

Nujne piškotke uporabljamo za lažje in učinkovite interakcije z našo spletno stranjo, statistične piškotke, da lažje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja in tržne piškotke, da prilagodimo oglaševanje vašim željam. Nastavitve piškotkov lahko izberete s spodnjim gumbom 'Nastavitve' ali pa izberete 'Strinjam se', da nadaljujete z vsemi piškotki.

Nastavitve za piškotke

Polje je obvezno

S piškotki zagotovljamo, da naša spletna stran deluje pravilno, občasno tudi, da na vašo zahtevo ponudimo dodatno storitev (kot je upravljanje vaših nastavitev piškotkov). Ti piškotki so vedno aktivni, razen če nastavite brskalnik, da jih blokira, kar lahko prepreči, da bi nekateri deli spletnega mesta delovali po pričakovanjih.

Polje je obvezno

Ti piškotki nam omogočajo, da merimo in izboljšujemo delovanje naše spletne strani.

Polje je obvezno

Ti piškotki so nameščeni samo v primeru, če z namestitvijo soglašate. Piškotke za trženje uporabljamo za spremljanje, kako klikate in obiskujete našo spletno stran, da bi vam prikazali vsebino glede na vaše interese in vam prikazovali prilagojene oglase. Trenutno teh piškotkov ne sprejemate. Prosimo, potrdite to polje, če jih želite sprejeti.