Predstavitev družbe

Korporacija Kyocera

KORPORACIJA KYOCERA – VISOKA TEHNOLOGIJA ZA IT IN KAKOVOST ŽIVLJENJA

KYOCERA

 

Družbo Kyocera, ki združuje 235 podjetij (podatek z dne 31. marca 2016) po vsem svetu, je leta 1959 ustanovil Dr. Kazuo Inamori. Sprva se je imenovala Kyoto Ceramic Ltd. in je bila specializirana za proizvodnjo napredne keramike. Zgodovina korporacije Kyocera temelji na doslednem razvoju okolju prijaznih proizvodov in proizvodnih metod, katerih osnovno vodilo je ohranjanje kakovosti življenja.

Danes je Kyocera eden vodilnih svetovnih proizvajalcev visokotehnološke keramike, elektronskih komponent, sončnih celic, mobilnih telefonov in elektronske pisarniške opreme. Korporacija se drži svojega vodila »Meje novih vrednosti« (The New Value Frontier), ki je dosledno usmerjeno k ohranjanju visoke stopnje inovativnosti in doseganju napredka s tehnološkim razvojem.


Dejavnost družbe je usmerjena na tri ključna področja: informacijsko komunikacijske tehnologije (ICT), varovanje okolja in kakovost življenja, kar vključuje strateško pomembne usmeritve, kot so telekomunikacije, delo z dokumenti, proizvodi, ki spodbujajo povečanje kakovosti življenja ( na primer umetni kolki iz keramike v medicini) in panelov za izrabo sončne energije. Družba Kyocera je tudi ena izmed vodilnih svetovnih proizvajalk sončnih celic.


Sedež korporacije Kyocera je v Kyotu na Japonskem. Letna neto prodaja znaša 11,5 milijarde evrov (fiskalno leto 2015/16). Korporacija je uvrščena med 500 najvrednejših globalnih podjetij po tedniku Business Week.

Po filozofiji dr. Inamorija naj bi korporacija spoštovala načela ekološke in socialne ozaveščenosti. Kyocerine aktivnosti na mnogih področjih na tej filozofiji tudi temeljijo. Korporacija podpira številne dejavnosti družbenega življenja, znani so npr. Kyocerin muzej umetnosti ( Kyocera Museum of Art), Program potovanj za otroke (Children's Travel Programme) in svetovno znana nagrada »Kyoto Prize«, katere pobudnik je dr.Inamori. Z več kot 50 miljonov jenov (pribl. 365 tisoč evrov) po kategoriji, »Kyoto prize« nagrajuje dosežke na področjih napredne tehnologije, temeljnih znanosti, umetnosti in filozofije.

Ob naraščajočih trendih globalnih sprememb, Kyocera na osnovi filozofije pozitivnih vrednot, uspešno ohranja vodilni položaj v svetu.

KYOCERA Document Solutions Inc.

KYOCERA MITA

Eno vodilnih podjetij za upravljanje z izpisi dokumentov, KYOCERA Document Solutions, proizvaja in trži črnobele in barvne mrežne tiskalnike, večfunkcijske naprave (MFP) in naprave širokega formata, kot tudi široko paleto programskih rešitev.


KYOCERA Document Solutions, s sedežem v Osaki na Japonskem, združuje prodajna in storitvena hčerinska podjetja v Azijsko-Pacifiški, Ameriški in EMEA regiji ter sodeluje z mrežo pooblaščenih distributerjev in prodajalcev po vsem svetu.


KYOCERA Document Solutions Inc. je v polni lasti družbe KYOCERA Corporation.

Filozofija korporacije

"Respect the Divine and Love People"

Korporativna filozofija družbe KYOCERA Document Solutions odraža temeljno filozofsko vodilo matične korporacije Kyocera – »dokazujmo se v duhu poštenega in častnega dela, spoštujmo ljudi, svoje delo, podjetje in širšo skupnost.«


Kot temeljno poslanstvo v praksi služijo ti principi tako pri delu vodstva Kyocere kot njenih predstavništev: skupno delo pri razvoju in podpori visokotehnoloških produktov - v harmoniji z naravo.

KYOCERA Document Solutions Europe

KYOCERA Document Solutions Europe je bila ustanovljena 1. aprila 2012, s spremembo imena podjetja KYOCERA MITA Europe. Le-ta pa je nastala januarja 2000, kot rezultat združitve podjetij KYOCERA in MITA, dveh izmed najbolj uglednih in inovativnih podjetij na področju upravljanja z dokumenti.


Kot dobavitelj tiskalnikov in večfunkcijskih naprav, je podjetje KYOCERA MITA proizvedlo številne izdelke, ki so uspešno zadovoljevali potrebe naših strank.


Usmerjeni v prihodnost pa se bomo v bodoče osredotočili na zagotavljanje poslovnih rešitev. S tem ciljem, smo se odločili spremeniti ime našega podjetja v KYOCERA Document Solutions Inc. Sprememba odraža razvoj podjetja kot globalnega ponudnika rešitev, ki je zavezano neprestanemu razvoju, tehnološki inovativnosti, koristim za svoje stranke in skrbi za okolje.


KYOCERA Document Solutions Europe, s sedežem v Hoofddorpu na Nizozemskem, koordinira poslovanje družbe na področju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike (EMEA). V regiji deluje 16 hčerinskih podjetij zadolženih za posamezne države: Avstrija, Belgija, Danska, Finska, Francija, Italija, Južna Afrika, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Španija, Švedska, Švica, Rusija in Velika Britanija. Podjetje KYOCERA Document Solutions Europe pa tesno sodeluje tudi z mrežo pooblaščenih distributerjev v dodatnih 60 državah regije EMEA.

Sedež KYOCERA Document Solutions Europe B.V.
Sedež KYOCERA Document Solutions Europe v Hoofddorpu

Osebna izkaznica

Scroll to top