Uporaba piškotkov na spletnih straneh Kyocera

Kaj so Piškotki?

Mnoge spletne strani, ki jih obiščete, naložijo na vaš računalnik majhne besedilne datoteke. Te datoteke omogočajo spletni strani prepoznati vaš računalnik ob vsakem ponovnem obisku. Imenujemo jih »Piškotki«.

Uporabljamo tri vrste piškotkov:

 

Tip 1: Nujni Piškotki

Tovrstne piškotke uporabljamo ker so nujno potrebni za shranjevanje nastavitev in preferenc med vašim obiskom ali do vašega naslednjega obiska strani. Brez teh piškotkov bi bila lahko uporaba te spletne za vas otežkočena ali okrnjena. Na primer, začasni oz. sejni piškotki vam omogočajo primerjave naših izdelkov med obiskom spletne strani.


V kolikor spletna stran uporablja funkcijo prijave, bo na vaš računalnik naložen avtentikacijski piškotek za identifikacijo uporabnika oz. uporabnice ob prijavi.


Če spletna stran vsebuje video vsebine, bo na vaš računalnik za multimedijski predvajalnik naložen začasni/sejni piškotek. Ta je potreben za predvajanje video ali audio vsebin.


Moduli družabnih vtičnikov

Mnoga družabna omrežja so razvila »module družabnih vtičnikov«, ki jih lahko upravitelji spletnih strani integrirajo v svoje spletne strani. Ti omogočajo uporabnikom družabnih omrežij, da delijo vsebino, ki jim je všeč s svojimi prijatelji (ali predlagajo druge povezane funkcionalnosti kot je npr. komentiranje). Naša spletna stran lahko vsebuje enega ali več teh modulov. Ti vtičniki shranjujejo in dostopajo do piškotkov na uporabnikovem računalniku in tako omogočajo socialnim omrežjem identifikacijo njihovih članov kadar komunicirajo preko teh vtičnikov.


Naj vas ob tem opozorimo, da so lahko ti moduli družabnih vtičnikov uporabljeni s strani družabnih omrežij tudi za zagotavljanje storitev, ki presegajo nujno potrebno, na primer za vedenjsko ciljano oglaševanje. Takšno storitev bi morali kot uporabnik izrecno zahtevati. Nastavitve piškotkov lahko preverite na svoji platformi družabnega medija.

Tip 2: Statistični piškotki

Ta spletna stran lahko uporablja Google Analytics, analitično orodje, ki ga ponuja podjetje Google Inc., za zbiranje podatkov in pomoč pri analizi informacij o rabi uporabnikov te spletne strani. To nam bo v pomoč pri izboljšavi vaše uporabniške izkušnje pri bodočih obiskih spletne strani.


Primer informacije, ki jo lahko zbiramo, so različne strani, ki ste jih obiskali in datum ter čas ogleda teh strani. Pri tem pa ne bomo zbirali nobenih podatkov o osebni identiteti obiskovalcev.


Ker je Google Inc. ameriško podjetje bo podatke prenašal in shranjeval na svoje strežnike v ZDA. Google bo te podatke uporabljal za spremljanje uporabe te spletne strani, pripravljal poročila o aktivnostih na spletni strani in nudil druge storitve povezane z aktvinostmi na tej strani in rabe interneta.


Google Inc. sme razkriti omenjene podatke tretjim osebam le če je to zahtevano in v skladu z zakonodajo, ali kadar tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google Inc.

Tip 3: Piškotki tretjih oseb

Nekatere naše spletne strani uporabljajo YouTube. YouTube lahko namesti piškotke na vašo napravo v primeru, da si ogledate video na naši spletni strani, ki je vstavljen s strani YouTube. Mi nimamo nikakršnega nadzora nad temi piškotki tretjih oseb. Prosimo, obiščite ustrezne spletne strani tretjih oseb, kjer boste lahko dobili več podatkov o teh piškotkih in kako jih upravljati.

Kako dolgo hranimo piškotke?

Piškotkov ne bomo hranili dlje, kot je glede na njihov namen potrebno. Večino piškotkov, ki jih uporabljamo, je tako imenovanih »začasnih alii sejnih« piškotkov. To pomeni, da bodo ti piškotki izbrisani ko zaprete svoj brskalnik. Nekateri piškotki se lahko hranijo daljši čas, na primer, kadar izrecno zahtevate, da hranimo vaše uporabniško ime za prijavo na stran, vaše nastavitve jezika ali druge preference. Piškotki programa Google Analytics se hranijo do dveh let, z namenom izvajanja dolgoročnih analiz rabe spletne strani.

Kako piškotke blokirate?

Piškotke lahko blokirate preko nastavitev vašega brskalnika. Več informacij kako spremenite nastavitve lahko najdete na spletni strani brskalnika, ki ga uporabljate. Prav tako je možno izključiti piškotke programa Google Analytics. Če to želite, prosimo obiščite spletno stran Google Tools in prenesite in namestite ustrezen dodatek k vašemu spletnemu brskalniku. Dodatki za izključevanje Google Analytics piškotkov so združljivi z brskalniki Chrome, Internet Explorer, Safari, Firefox in Opera. Funkcionalnosti spletne strani ne bodo okrnjene če boste piškotke Google Analytics izključili.

Scroll to top